2021-10-19 08:07:04• hírek • Szatmár.ro

Haszongépjárművet vásárolt a helyi önkéntes tűzoltók számára az kaplonyi önkormányzat

Kedd reggel megjött a Kaplonyi Polgármesteri Hivatal székházába az a haszongépjármű, amelyet a Kaplonyi Helyi Tanács a község önkéntes katasztrófaelhárítói számára vásárolt. Kifejezetten jó állapotban van az autó – remélhetőleg igen keveset kell majd használni.

Még az előző év végén megkezdte kaplonyi önkormányzat a katasztrófaelhárítókra vonatkozó törvényi előírásokhoz való hozzáigazodást. Tavaly év végén pénzt különített el arra a célra, hogy a megváltozott feltételeknek megfelelhessenek a „kaplonyi tűzlovagok”. Előbb a szükséges dokumentáció kapcsán foglalt állást a tanács. Később pedig új felszerelések is érkeztek. Ezen kívül az önkéntes katasztrófaelhárítók számára évente balesetbiztosítást köt a helyhatóság.

Idén sikerült pénzt elkülöníteni egy régi vágyuk teljesítésére: egy haszongépjárműve lesz a „tűzlovagoknak”. Az autó számára már javában készül a garázs is – a hivatal mögötti műhelyépület egyik része lesz az ő „otthonuk”.

A gépjárművet kedden reggel hozták el a hivatal udvarára. A későbbiekben felirat kerül majd rá, illetőleg víztartály, továbbá szívó-nyomó motor is.

Az önkormányzat munkatársai bíznak benne, hogy minél kevesebbet kell majd használniuk a kocsit a kaplonyi tűzoltóknak.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: